je eet wat je eet omdat je weet wat je weet….
Eten doen we dagelijks, vaak volgens vaste patronen. We eten wat we altijd gegeten hebben omdat we dat nou eenmaal zo gewend zijn. En uiteraard zijn we ervan overtuigd dat we het goed doen. Iedere dag staat er ergens wel iets geschreven over voeding. Iedere dag maken we keuzes. Maar maak je nou de ‘juiste keuzes’ in je voeding? De ene beweert dit en de andere zegt dat. En wat te denken van productschappen of fabrikanten. Marketing is een krachtig medium en heeft maar één doel: van de handel afkomen!
De gemiddelde Nederlander gebruikt geen evenwichtige voeding. Zelfs als hij dat wel zou doen, dan nog krijgt hij lang niet de aanbevolen hoeveelheid van veel essentiële voedingsstoffen binnen.
Kortom, door allerlei ingrepen in het dagelijks voedingspakket is de kans groot dat er tekorten gaan ontstaan in essentiële vitamines, mineralen en sporenelementen. Deze tekorten zullen onvermijdelijk leiden tot (ernstige) gezondheidsproblemen.
Orthomoleculaire voeding streeft ernaar de lichaamscellen optimale hoeveelheden voedingsstoffen te geven. Deze optimale hoeveelheden liggen veel hoger dan de gestelde ADH’s . De individuele behoefte kan verschillen door erfelijke factoren, milieu-invloeden, werksituaties, stress, de lever die meer nodig heeft om de gifstoffen goed oplosbaar te maken zodat ze kunnen worden uitgescheiden.
Door simpele voedingsaanpassingen is veel gezondheidswinst te halen. Zo zien we dat een druk kind rustiger wordt, ook in z’n hoofd; dat concentratiestoornissen en geheugenproblemen verbeteren; dat de cholesterolspiegel daalt en dat hart en vaten er wel bij varen; dat menstruatie- en overgangsproblemen significant verminderen en dat energieproblemen als sneeuw voor de zon verdwijnen.