Ben je geinteresseerd in het schnauzerras en denk je erover een riesenschnauzer pup te nemen?

Verdiep je dan in het ras. Neem de tijd en bekijk de voor en nadelen. Stel jezelf de vraag of een grote hond past bij jou. Ben je er helemaal zeker van en klaar voor? dan kun je bellen of een mail sturen met jouw gegevens. We zetten we je erbij op de lijst. Mocht de dracht naar wens verlopen dan nemen we in de laatste weken van de dracht contact op en maken we uitgebreid kennis.

Zijn de pups gezond en wel ter wereld gekomen dan geven we bericht dat je erbij zit. Via de website en facebook houden we je op de hoogte met foto’s en filmpjes. Als ze ongeveer een week of 4 zijn maken we een afspraak, je mag dan de pups komen knuffelen. Mits je niet verkouden of ziek bent natuurlijk..

Met 2-4-6 weken zullen we de pups ontwormen. Ook zal de dierenarts het nest inenten en controleren, ook de Raad van Beheer komt nog langs om het nestje te chippen en registreren.

Wanneer ze bijna 7 weken zijn kun je langskomen en kijken we samen welke pup het beste bij je zal passen. De klik merk je!

Dan volgen er nog ongeveer 2-3 weken en mag je jouw puppy meenemen. De socialisatieperiode begint! Zorg dat je genoeg tijd en aandacht besteed totdat ze tenminste zinlijk zijn. Geef je op voor de puppycursus en niet onbelangrijk maar juist zinvol, de vervolgtrainingen tot de leeftijd van minimaal 2 jaar door te gaan. Maak ook maandelijks afspraken bij de trimster en de dierenarts en volg daar het puppysocialisatie programma, ze leert dan op de tafel staan en raakt gewend aan de omgeving en geurtjes. Als jij daar als nieuwe eigenaar de eerste 2 jaar voldoende tijd in investeert, dan zal je beloond worden met een lieve, volgzame en sociale Ries die jou erkent als zijn baas.

Van ons krijg je naast jou lieve nieuwe vriendje een Farmfood pakket mee en zijn paspoort. De stamboom krijg je later thuisgestuurd.

Je bent thuis maar je hebt nog vragen over opvoeding of vachtverzorging? Geen probleem neem gerust contact op graag zelfs!

Kijk ook nog maar eens op mijn Facebook pagina 🖤