De liefde voor paarden en honden hebben we beiden al ons hele leven. Van huis uit zijn we paarden en honden ook gewend. Dus was het vanzelfsprekend dat zodra we een huis kochten ook een hond zouden nemen. Het werden 2 geweldige Jack-Russeltjes, die van ons maar 3 commando’s geleerd hebben. *In de mand, *kom hier en *d’r út! Stroomdraadjes om het erf en het werkte perfect.

Maar ik ben van huis uit een middenslag schnauzer gewend en wilde graag dat mijn ouders vroeger een grote Ries gingen kopen. Dit werd een een dwergje.. maar erg lief.

In 2016 was voor mij een keerpunt in mijn leven en kreeg ik de eer van dhr P.Busen om de eerste uit een nest van 14! te zoeken. En zo kwam er eindelijk een grote zwarte Ries op ons erf. Wat een lieverd bleek te zijn en zeer geschikt bij onze 4 kinderen.

Ze heeft een vrouwelijke uitstraling. Gestrekt hoofd. Mooie vierkante bouw met sterke rechte rug. Royale hoeking achter. Sterke beweging en gangwerk met een zeer mooie schwung en een rastypisch temperament.

Freya is een teefje die altijd bij je aan de voeten ligt en je overal volgt . Ze zal voor je door het vuur gaan. Ook is ze nieuwsgierig, en is graag aan het werk voor haar baas. Spelen en aandacht krijgen is haar nooit genoeg. Als pup was ze erg expressief en enthousiast maar ook zeer aanhankelijk.

Inmiddels vele cursussen gedaan: puppycursus, ring/showtraining en obidience.